Могилянка відкликає апеляційну скаргу стосовно держзамовлення

Національний університет “Києво-Могилянська академія” відкликає апеляційну скаргу на постанову Окружного адміністративного суду м. Києва за позовом стосовно державного замовлення, оскільки Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України в основному повернуло університетові державне фінансування в обсягах 2010 року. Наше занепокоєння викликала кількість місць для бакалаврської програми «економічна теорія», проте Мінмолодьспорт погодилося її збільшити до рівня державного замовлення, передбаченого для Національного університету імені Тараса Шевченка. Це було прийнятним для теперішніх умов.

Позиція Могилянської школи журналістики, яка знову не одержала жодного місця державного замовлення, залишається принциповою: журналістська освіта повинна бути незалежною від держави. Тому продовжує свою роботу Фонд стипендіальних програм UKMA Alumni, що має на меті підтримку найкращих за рейтингом студентів Могилянської школи журналістики.

Друга частина позову НаУКМА до Мінмолодьспорт стосувалася захисту громадського інтересу. На сьогоднішній день ми пов’язуємо це завдання з надіями на прийняття нового Закону України “Про вищу освіту”, в розробці якого НаУКМА взяв надзвичайно активну участь. Цей законопроект вже переданий робочою групою в Кабінет Міністрів України. Зокрема новий Закон повинен відрегулювати державну політику стосовно розподілу державного замовлення.

Опубліковано у Університет. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *