Звіт про відрядження до США 11-17 лютого Міністра освіти і науки України Сергія Квіта

Під час перебування в США я прочитав лекцію у Стенфордському університеті на тему Reforming Ukraine’s Universities during Crisis, провів дискусію у World Affairs Council of Northern California на тему Ukraine: Between Russia and the European Union, виступив з доповіддю How Reforming Higher Education in Ukraine will Benefit Science на найбільшій і найвпливовішій у світі річній конференції American Association for the Advancement of Science.

Під час своїх виступів я розкривав міжнародній науковій та журналістській громадськості інформацію про стан справ в Україні, яка захищає свою незалежність в неоголошеній російсько-російській війні, розповідав про напрями і зміст діяльності українського уряду, також відвідав ряд закладів і установ Силіконової долини, зокрема штаб-квартиру кампанії Intel та університет Берклі.

Головним промоутером України вже традиційно виступила американська недержавна організація CRDF Global, яка також сприяє розвитку наукових досліджень в Україні. Мною були проведені зустрічі з українською громадою та переговори про розвиток українських студій у Сполучених Штатах. Повертаючись додому, я взяв із собою гуманітарну допомогу, зібрану українцями для учасників АТО.

 

Опубліковано у Uncategorized. Додати до закладок постійне посилання.